Pogoji poslovanja

POSLOVANJE V TRGOVINI

Splošni pogoji spletne trgovine Visit Šmarje pri Jelšah so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1). Pridržujemo si pravico do spremembe pogojev.

S spletno trgovino Visit Šmarje pri Jelšah upravlja Javni zavod za turizem šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 6, 3240 Šmarje pri Jelšah Slovenija, ID za DDV: SI33777730, matična številka: 7219229000.

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine Visit Šmarje pri Jelšah, pravice in obveznosti kupca in trgovine ter urejajo poslovni odnos med Visit Šmarje pri Jelšah in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

SPLOŠNE OPREDELITVE

Nakup je zahtevek za naročilo enega ali več izdelkov preko spletne trgovine s strani uporabnika. Naročanje izdelkov v spletni trgovini na spletni strani www.visitsmarje.si poteka vse dni v tednu, nepretrgoma (24/7), kar pomeni, da lahko opravite svoj nakup kadarkoli.

Ob naročanju v spletni trgovini, boste kot kupec (uporabnik) morali navesti sledeče podatke:

 • veljaven e-poštni naslov;
 • ime in priimek;
 • GSM številko;
 • naslov za dostavo blaga in izdajo fakture.

Pomembno je, da so navedeni podatki kupca pravilni, popolni in ažurni, saj v nasprotnem primeru nakupa ni mogoče izvesti in bo preklicano.

VRSTE UPORABNIKOV

Pravico do nakupa v spletni trgovini imajo tako registrirani člani kot tudi gostje (uporabniki, kupci), ki opravijo hitri nakup in se jim za nakup ni potrebno registrirati.

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove e-pošte, ter geslo, ki si ga določi sam. Če želi uporabnik naslov e-pošte ali geslo kadarkoli zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Trgovina Visit Šmarje pri Jelšah se zavezuje, da so kupcu (še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba) na njegovo željo na voljo naslednje informacije:

 • podatki o podjetju Javni, zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah (ime in sedež podjetja),
 • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoji dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene ter razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke, stroške prevoza in druge dajatve ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43. členom ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43. členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

NAKUP, PLAČILO IN MENJAVA

Nakup in cene

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini Visit Šmarje pri Jelšah ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene so v evrih (EUR) in vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Akcijske cene veljajo vedno za rok, ki je določen v spletni trgovini.

Pridržujemo si pravico do napak ter sprememb v cenah in besedilu.

Kupoprodajna pogodba med Visit Šmarje pri Jelšah in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Visit Šmarje pri Jelšah in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo. Kopijo naročila pa prejmejo tudi na svoj e-poštni naslov.

Odstop od pogodbe in zamenjava artiklov

Skladno z določbo 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot) ima potrošnik pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov pravico, da v 14 dneh obvesti podjetje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga (strošek pošiljanja).

Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik. Podjetje bo plačilo vrnilo takoj, ko bo to mogoče, najkasneje pa v 8-ih dneh po prejemu vrnjenega blaga. Zahtevek se v navedenem roku pošlje na e-naslov tic@smarje.si.

V kolikor se odločite, da boste kupljeno blago vrnili ali zamenjali, ga pošljete nazaj in poslali vam bomo drug artikel (v primeru menjave). V tem primeru boste morali pokriti strošek pošiljanja pri vračanju pošiljke, kakor tudi strošek ponovnega pošiljanja novega blaga. Uporabnik ne krije sam stroškov pošiljanja v obe smeri v primerih, ko do zamenjave blaga pride zaradi stvarne napake na strani spletne trgovine. Kadar uporabnik želi zamenjati ali vrniti izdelek, lahko to stori preko katerekoli navadne ali hitre pošte na svoje stroške.

Stvarna napaka

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku. Kupec nam mora hkrati omogočiti pregled artikla.

Pravico do uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Načini plačila

Spletna trgovina Visit Šmarje pri Jelšah omogoča naslednje načine plačila:

 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko spletne trgovine
 • plačilo v spletni trgovini preko računa Paypal ali Stripe
 • Na prevzemnem mestu Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 6, 3240 Šmarje pri Jelšah je možno plačilo z gotovino.

Stroški pošiljanja in prevzema so podani ob koncu naročila, možen pa je tudi osebni prevzem na Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah, v tem primeru stroškov prevzema ni.

DOSTAVA

Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah za dostavo na dom uporablja podjetje Pošta Slovenije d.o.o., katerega običajni delovni čas dostave je vsak delovnik med 08.00 in 16.00 uro

Ob nedeljah in praznikih se dostava naročenih izdelkov ne izvaja.

Dostava bo opravljena na naslov, ki ga bo v postopku nakupa določi uporabnik.

Cena in rok dostave

 • Cena pošiljanja in dostave po vsej Sloveniji znaša 3,00 EUR.
 • Pri enkratnem nakupu v vrednosti nad 50,00 EUR sta pošiljanje in dostava brezplačna.
 • Strošek dostave, se obračuna v spletni trgovini in je razviden iz kopije o naročilu.
 • Vsa naročila, oddana med delavnikom pred 13. uro, odpošljem še isti dan. V primeru plačila po povzetju ali s plačilno kartico bodo v skladu s pogoji podjetja Pošta Slovenije d.o.o. dostavljena najkasneje tretji delovni dan od naročila.
 • Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo po prejetem nakazilu na TRR račun Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah.
 • Naročila izvedena med vikendom in prazniki odpravimo naslednji delovni dan. Pri izdelkih, kjer je posebej označen daljši dostavni rok se upošteva le-ta.
 • Opozorilo: ti pogoji ter stroški veljajo izključno na območju RS.

ZASEBNOST

Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah spoštuje zasebnost svojih uporabnikov, ter v okviru tega njihovo/vašo pravico do zaupnosti in zasebnosti osebnih podatkov. Zavezujemo se k varovanju vseh osebnih podatkov, ki jih kot uporabnik posredujete v namen nakupovanja v spletni trgovini in kontaktiranja Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah. Osebni podatki se posredujejo prostovoljno, obdelujejo in shranjujejo pa se v skladu z zakonsko določenimi pravili. Osebne podatke zbiramo z namenom, da se lahko učinkovito, ažurno ter korektno odzovemo na potrebe potrošnika in vključujejo: kreiranje profila, obdelavo naročila, zagotavljanje dostopa do določenih funkcij spletne trgovine, naročilo na e-novice in registracijo za morebitne, ki jih organizira in so v izvedbi Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah ter za morebitna sodelovanja v lastnih spletnih raziskavah in forumih o tržnih dejavnostih.

Javni zavod za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah zagotavlja varnost podatkov, ki jih uporabniki pošiljajo v okviru elektronskih postopkov. Vsak registriran uporabnik ima dostop do svojih osebnih podatkov, ki si jih lahko po želji ažurno ureja; svoje podatke lahko popravlja, spreminja in izbriše v okviru profila, katerega si odpre ob prijavi v spletno trgovino na spletnem mestu www.visitsmarje.si. Podatki uporabnika bodo shranjeni skladno s potrebami za zagotavljanje storitev kot to zahteva zakon. Po koncu tega roka bodo uporabniški podatki izbrisani.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Javnem zavodu za turizem, šport in mladino Šmarje pri Jelšah je Gregor Krajnc, dosegljiv preko elektronske pošte: tsm@smarje.si

Kontaktni podatki za podporo uporabnikom

V kolikor boste naleteli pri nakupu na težavo, se lahko obrnete na nas po e-pošti. Naše poslanstvo je zadovoljen kupec, zato bomo storili vse, da bo nakup v spletni trgovini www.visitsmarje.com prijetna izkušnja.

Pišete nam lahko na e-poštni naslov tic@smarje.si in potrudili se vam bomo odgovoriti v najkrajšem možnem času.