Loading...

Trgovina

 • Doživite aktivni paket ob edinstvenem, orientalskem dvorcu Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah. V neokrnjeni naravi na zelenih površinah se boste rokovali s preteklostjo in prihodnostjo dveh športov. Paket vključuje: zajtrk pri lokalnem ponudniku nastanitev v naravi vstopnica za učenje lokostrelstva z opremo vstopnica za učenje in igranje footgolfa z opremo brošure z zemljevidi igrišča ob dvorcu Jelšingrad brezplačno parkiranje
 • Dišeča blazinica je polnjena s sivko in polnilom za igrače. Vsak dotik ali pogled nanjo ti misli ponese v kraj, ki si ga obiskal, hkrati pa pomaga odganjati molje.
 • Vsi so polnjeni s sivko in polnilom za igrače. Oddajajo prijeten vonj, ter pomagajo odganjati molje, hkrati pa so lahko kot igrača, spominek ali za popestritev vašega doma.
 • ZELIŠČNA KMETIJA GORSKA ROŽA
  Na Zeliščni kmetiji Gorska roža si boste pod vodstvom ogledali kako pridelujejo zelišča in nastanek njihovih izdelkov. Zelišča pridelujejo na sonaraven način – naravi prijazno, brez mineralnih gnojil in škropiv ter ročno obdelujejo polja. Z načinom pridelave ne pridelajo ogromnih količin, so pa zato ta zelo kakovostna. Skrbno shranjenih zelišč se boste naužili v shrambi zakladnice zdravja, kjer si jih boste lahko tudi kupili za domačo rabo. Svoje brbončice pa boste razvajali z domačimi ajdovimi palačinkami, zeliščnimi namazi in pirinim kruhom.
 • SREDNJEVEŠKI TRG LEMBERG Z ROTOVŽEM
  Doživite srednjeveški trg Lemberg z Rotovžem, ki sodi med najbolje ohranjena avtentična jedra na Slovenskem. Pestra zgodovina nekdaj slavnega trga Lemberg, njegova tisočletna zgodovina in unikatna zgodba se je ohranila vse do danes. Pobližje jo lahko spoznate v Muzeju na Rotovžu.
 • Doživetje v Muzeju baroka

  1,008,00
  MUZEJ BAROKA
  Na ogled vas vabi  Muzej baroka, ki  ponuja stalno razstavo 43 originalnih več kot 260 let starih lesenih kipov iz baročnih kalvarijskih kapel iz sredine 18. Stoletja. Originalne kipe si lahko ogledate in doživite iz vseh zornih kotov, kar omogoča vpogled v kiparsko ustvarjanje tistega časa.
 • ČAR VRTA, Nada Vreže s.p.
  Pod več kot sto let staro lipo in orehom, poleg cerkve sv. Roka nad Šmarjem pri Jelšah, stoji vsaj dve stoletji stara hiša, za katero je na sončni, južni strani čaroben VRT z RAZGLEDOM po slikoviti kozjanski pokrajini, ki je že gostil ekipo TV Ambientov in bil po njenem mnenju v aprilu 2020 uvrščen med 8 najlepših vrtov v Sloveniji. V vrtu se lahko pod strokovnim vodstvom sprehodite med številnimi vrstami okrasnih trajnic in drevnin, mnoge med njimi imajo tudi zdravilne in začimbne učinke. Pridite in doživite vrt z vsemi čutili in ob obisku napolnite svojo dušo. CENA:
  do 10 oseb: Po dogovoru
  nad 10 oseb: 8€/osebo
  nad 20 oseb: 7€/osebo nad 30 osebo: 6€/osebo
 • Out of stock
  CVETKE V GOZDU
  Je še en super projekt, ki je rezultat sodelovanja večih organizacij in posameznikov našega lokalnega okolja.
  V inovativni turistični atrakciji Šmarja pri Jelšah, v naravi in miru se nahaja Hiška v gozdu. V kateri Visit Šmarje pri Jelšah organizira superca doživetja po naročilu, možnosti izvedbe za par, manjšo družbo ali otroke z animacijo - Mladinski kulturni klub Netek.
  Še veliko več je doživetje v Hiški v gozdu, saj za slane ali sladke pregrehe poskrbi brunch_queen_, ki je mlada nadarjena študentka prehrane, ki svoje paketke naredi več kot popolne. Poskrbimo tudi za super fotke za nepozabne luštne spomine.
  Za dodatne informacije, kot so cena in drugo nam pišite na e-mail naslov cvetkeVgozdu@gmail.com .
 • Bajsova domačija predstavlja enkratno izkušnjo oddiha na podeželju. V družbi srn in jelenov se lahko preizkusite v pridelavi domačega bučnega olja. Sprostite se lahko v njihovem wellnessu, zvečer pa lahko na ognju pečete penice in uživate v kinu pod zvezdami. V njihovi lokalni trgovinici boste zagotovo našli nekaj zase in za svoje bližnje. Paket za 4 osebe vključuje: Nastanitev na green destinaciji domač zajtrk, kosilo in večerja na Bajsovi domačiji ogled oljarne in delavnica izdelave olja vstopnica za kino pod zvezdami in peka penic na odprtem ognju brezplačno parkiranje brezplačen WiFi
 • CERKEV MARIJE VNEBOVZETE  KALVARIJA S CERKVIJO SV. ROKA  MUZEJ BAROKA  SREDNJEVEŠKI TRG LEMBERG Z ROTOVŽEM  MARIJINA CERKEV NA SLADKI GORI SMOLETOVA GORCA
  Ogled obnovljene cerkve Marijinega vnebovzetja v Šmarju pri Jelšah Sprva si boste ogledali cerkev Marijinega vnebovzetja, ki je velikokrat zapostavljena zaradi neposredne bližine cerkve sv. Roka. Tako boste lahko primerjali podeželsko arhitekturo z veličastnim barokom. V svoji prvotni obliki je bila še romanska stavba, novo podobo pa ji je dal barok v prvi polovici 18. stoletja, ko so jo povišali in s prezidavami povečali.  Ogled Kalvarije s cerkvijo sv. Roka in Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah Baročna kalvarija, ki se vije iz Šmarja pri Jelšah do cerkve sv. Roka na bližnjem hribu, je ena najslikovitejših na slovenskih tleh in spada med sedem čudes Slovenije. Ob sprehodu med kapelami boste občudovali kopije lesenih kipov, originale pa si boste lahko ogledali v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah, kjer vas bo sprejela kustosinja in vam pričarala nepozabno doživetje.  Ogled trga Lemberg z Rotovžem in pogostitev s tradicionalno kulinariko Lokalni turistični vodnik vas bo popeljal na ogled trga Lemberg, ki ima bogato in zanimivo preteklost. Ustavili se boste ob kamnitem sramotilnem stebru sredi trga in si ogledali Rotovž, v katerem je krajevna muzejska zbirka. Nasmejali se boste ob šaljivih zgodbah o Lemberžanih in okušali tradicionalne jedi, kot so »jerpica«, »zafrkječa« in »mlinčevka«.  Ogled Marijine cerkve na Sladki Gori Odpravili se boste na voden ogled več kot 250 let stare Marijine cerkve na Sladki Gori, pri kateri že od daleč zagledate lepoto baročne arhitekture. Cerkev spada med najpomembnejše kulturne spomenike na Štajerskem in premore eno najlepših notranjosti v Sloveniji. Kosilo na turistični kmetiji Izlet boste zaključili z kosilom na eni izmed turističnih kmetij, ki se ponaša z vrhunsko kuhinjo. Pripravili vam bodo odlično domače kosilo in vam postregli domače vino.
 • CERKEV MARIJE VNEBOVZETE  KALVARIJA S CERKVIJO SV. ROKA  MUZEJ BAROKA  ŠMARSKA VINSKA KLET  CERKEV SV. ANE IN MATERE BOŽJE  GORCA PRI KRAŠU
  Ogled obnovljene cerkve Marijinega vnebovzetja v Šmarju pri Jelšah Sprva si boste ogledali cerkev Marijinega vnebovzetja, ki je velikokrat zapostavljena zaradi neposredne bližine cerkve sv. Roka. Tako boste lahko primerjali podeželsko arhitekturo z veličastnim barokom. V svoji prvotni obliki je bila še romanska stavba, novo podobo pa ji je dal barok v prvi polovici 18. stoletja, ko so jo povišali in s prezidavami povečali.  Ogled Kalvarije s cerkvijo sv. Roka in Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah Baročna kalvarija, ki se vije iz Šmarja pri Jelšah do cerkve sv. Roka na bližnjem hribu, je ena najslikovitejših na slovenskih tleh in spada med sedem čudes Slovenije. Ob sprehodu med kapelami boste občudovali kopije lesenih kipov, originale pa si boste lahko ogledali v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah, kjer vas bo sprejela kustosinja in vam pričarala nepozabno doživetje.  Ogled Šmarske vinske kleti s pokušino vin V hiši Franca Skaze je v prvotno stanje prenovljena Šmarska vinska klet, ki jo upravlja vinogradniško društvo »Trta«. Arhitekturne navdušence bo klet očarala. Člani društva bodo pripravili pokušino vrhunskih lokalnih vin. Ogled Tinskega ter cerkva sv. Ane in Matere božje Odpravili se boste na voden ogled vrha Tinskega, ki je izrazito vinogradniški, saj tam uspeva najžlahtnejša vinska trta, vinogradniki pa se ponašajo z najbolj kakovostnimi vini. Ogledali si boste cerkvi sv. Ane in Matere božje, ki stojita na strmem hribu, ki ga na sončni strani obdajajo vinogradi.  Kosilo na turistični kmetiji Ob koncu izleta sledi kosilo na eni izmed turističnih kmetij na tem območju, kjer vas bodo razvajali s pristno okusno domačo hrano in izbranim domačim vinom.
 • Krpa Sveti Rok temelji na motivih iz grajene kulturne dediščine občine Šmarje pri Jelšah, ki so eden od najbolj prepoznavnih turističnih produktov kraja, hkrati pa so tudi predmet lokalnega ponosa, zavedanja o tem, da imamo v občini spomenike, ki so ne le lokalne ampak nacionalne vrednosti. Izdelek je izdelan iz 100% bombaža, potiskan pa je z analogno tiskarsko tehniko - sitotiskom.

Title

Go to Top