Loading...

Trgovina

 • Out of stock
  Nakup vstopnice za VINSKI VEČER Z ZORANOM PREDINOM, ki bo v četrtek, 14. decembra 2023 ob 18:00 v Šmarski vinski kleti (Celjska cesta 6, 3240 Šmarje pri Jelšah). Intimen koncert Zorana Predina bo potekal v unikatnih prostorih Šmarske vinske kleti ob degustaciji vin društva TRTA in kulinarični spremljavi Gostilne Krpan Šmarje pri Jelšah. Prodaja vstopnic od 6. novembra 2023 do razprodaje zalog (omejeno število 60 oseb) na: * Zavodu TŠM Šmarje pri Jelšah, Celjska cesta 6, Šmarje pri Jelšah * spletna prodaja na visitsmarje.si VSTOPNINA: 40,00 EUR / osebo *intimni koncert Zorana Predina *vinska degustacija društva TRTA *kulinarična spremljava Gostilne Krpan Šmarje pri Jelšah
 • Vabimo vas, da kupite spominsko skodelico Šmarja pri Jelšah, ki jo krasi podoba orientalsko okrašenega stropa v mavrski sobi v Jelšingradu.  
 • Knjižica Šmarske (pos)rečenice zajema 274 strani, v kateri so zbrani citati šmarskega narečja s prevodi po posameznih poglavjih. Knjižica je nastala na podlagi facebook skupine Šmarski Argo, katere ustanovitelja sta Janez Čakš in Žiga Petek, ki sta bila tudi glavna pobudnika knjižne različice.

 • Out of stock
  Paket Šmarske šalce vsebuje dve emajlirani skodelici, ki sta lahko unikatno darilo za ljubitelje kave in čaja, pa tudi za druge posebne priložnosti. Ena skodelica ima natisnjen citat v pristnem šmarskem narečju, druga pa ilustracijo turistične znamenitosti Občine Šmarje pri Jelšah, Kalvarijo s cerkvijo sv. Roka. 
 • Pridruži se utripu Šmarja in kupi majico DOŽIVETJE PO ŠMARSKO. Mogoče bodo z njo omogočene ugodnosti na prihajajočih...
 • CERKEV MARIJE VNEBOVZETE  KALVARIJA S CERKVIJO SV. ROKA  MUZEJ BAROKA  ŠMARSKA VINSKA KLET  CERKEV SV. ANE IN MATERE BOŽJE  GORCA PRI KRAŠU
  Ogled obnovljene cerkve Marijinega vnebovzetja v Šmarju pri Jelšah Sprva si boste ogledali cerkev Marijinega vnebovzetja, ki je velikokrat zapostavljena zaradi neposredne bližine cerkve sv. Roka. Tako boste lahko primerjali podeželsko arhitekturo z veličastnim barokom. V svoji prvotni obliki je bila še romanska stavba, novo podobo pa ji je dal barok v prvi polovici 18. stoletja, ko so jo povišali in s prezidavami povečali.  Ogled Kalvarije s cerkvijo sv. Roka in Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah Baročna kalvarija, ki se vije iz Šmarja pri Jelšah do cerkve sv. Roka na bližnjem hribu, je ena najslikovitejših na slovenskih tleh in spada med sedem čudes Slovenije. Ob sprehodu med kapelami boste občudovali kopije lesenih kipov, originale pa si boste lahko ogledali v Muzeju baroka Šmarje pri Jelšah, kjer vas bo sprejela kustosinja in vam pričarala nepozabno doživetje.  Ogled Šmarske vinske kleti s pokušino vin V hiši Franca Skaze je v prvotno stanje prenovljena Šmarska vinska klet, ki jo upravlja vinogradniško društvo »Trta«. Arhitekturne navdušence bo klet očarala. Člani društva bodo pripravili pokušino vrhunskih lokalnih vin. Ogled Tinskega ter cerkva sv. Ane in Matere božje Odpravili se boste na voden ogled vrha Tinskega, ki je izrazito vinogradniški, saj tam uspeva najžlahtnejša vinska trta, vinogradniki pa se ponašajo z najbolj kakovostnimi vini. Ogledali si boste cerkvi sv. Ane in Matere božje, ki stojita na strmem hribu, ki ga na sončni strani obdajajo vinogradi.  Kosilo na turistični kmetiji Ob koncu izleta sledi kosilo na eni izmed turističnih kmetij na tem območju, kjer vas bodo razvajali s pristno okusno domačo hrano in izbranim domačim vinom.
 • SREDNJEVEŠKI TRG LEMBERG Z ROTOVŽEM
  Doživite srednjeveški trg Lemberg z Rotovžem, ki sodi med najbolje ohranjena avtentična jedra na Slovenskem. Pestra zgodovina nekdaj slavnega trga Lemberg, njegova tisočletna zgodovina in unikatna zgodba se je ohranila vse do danes. Pobližje jo lahko spoznate v Muzeju na Rotovžu.
 • Krpa Sveti Rok temelji na motivih iz grajene kulturne dediščine občine Šmarje pri Jelšah, ki so eden od najbolj prepoznavnih turističnih produktov kraja, hkrati pa so tudi predmet lokalnega ponosa, zavedanja o tem, da imamo v občini spomenike, ki so ne le lokalne ampak nacionalne vrednosti. Izdelek je izdelan iz 100% bombaža, potiskan pa je z analogno tiskarsko tehniko - sitotiskom.
 • Dišeča blazinica je polnjena s sivko in polnilom za igrače. Vsak dotik ali pogled nanjo ti misli ponese v kraj, ki si ga obiskal, hkrati pa pomaga odganjati molje.
 • Avtorica publikacije je Nuška Dolenc Kambič, v kateri je predstavljena celostna predstavitev Kalvarije kot spomenika in kronološki pregled obnove spomenika v skoraj tristo letih.

 • Pivovarna in pivnica Lipnik proizvaja domače testenine omamnega okusa in pristnega vonja po domačnosti. Naravno sušene testenine so izdelane po tradicionalnem postopku izdelave testenin, s slovensko ustvarjalnostjo družine Lipnik. Zmešani svedrci vsebujejo: pesine, špinačne, sipine in pšenične testenine.

 • Odpravite se 600 let v preteklost in doživite srednjeveški dan v Lembergu. V majhni vasici, kjer se je čas ustavil, se lahko udeležite srednjeveških delavnic in se družite z pravimi vitezi. Spoznali boste tudi krtovo deželo V Rafovem rovu. Paket za 4 osebe vključuje: zajtrk pri lokalnem ponudniku nastanitev v naravi vstopnica za obisk srednjeveškega Lemberga vstopnica za srednjeveško delavnico vstopnica za ogled muzeja na Rotovžu vstopnica za krtovo deželo Rafov rov brezplačno parkiranje

Title

Go to Top